keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Ensimmäinen huonekalu Dc-fixillä

Keittiön tasot on tullut vedettyä jo aikaisemmin, mutta ne nyt oli melko helpot kun pitkälti oli suoraa vaan. Nyt olikin kaiken maailman mutkia, kulmia, reunoja ja kaikkea kamalaa. Ihan kivasti se kumminkin ainakin omasta mielestä onnistui, kunhan ei liian läheltä mene katsomaan.

Vanhassa laatikostossa ei ollut kaikkia nuppeja enää tallella, joten uudet oli hankittava. Hetken Suomen hintoja kauhisteltuani hyppäsin Ebayn suloiseen syleilyyn. Sieltähän ne sitten löytyi 0,50€/kpl, ilmainen toimitus ja kiinnitysruuvitkin tietysti mukaan. Tilasin samantien reilusti että on tuohon yhteen tulevaankin projektiin.

Moni kauhisteli että miten mä tuollaisen vanhan kauniin puukalusteen menen piilottamaan fixillä. Että olisi kuulemma paljon parempi ja helpompi hioa ja maalata. Siinäpä me sitten oltiinkin täysin eri mieltä. Aikanaan tuossa reilu vuosi sitten jouduin hankkimaan kaikki uudet kalusteet, koska en erinäisistä syistä omistanut mitään. Keräilin silloin kaikkea vanhaa ja vaikka huonokuntoistakin Facebookin kirppiksiltä ja netistä. Mieluiten ilmaiseksi tai vähintäänkin todella halvalla. Ajatukseni oli, ettei sillä ole merkitystä vaikka ne näyttäisivät kamalalta tai olisi vähän naarmuja tai jotan. Kun ei kerralla ollut varaa hommata sellaisia mitä haluaisin, niin voisin näitä sitten maalailla ja korjailla pikkuhiljaa.

Aloitin silloin projektini ruokapöydästä. Hioin ja hinkkasin niin käsin kuin koneellakin, hirvittävälle lakkakerrokselle ei vain tuntunut tapahtuvan mitään. Silti edellisen perheen lapsukaiset olivat onnistuneet piirtelemään lakkakerrokseen käsittämättömät naarmut. Yhden kokonaisen päivän mä sitä hioin, joka paikka pölyssä ja olkapäitä särki monta päivää. Päätin luovuttaa ja vetää maalin päälle. Ensimmäinen kerros kuivui päivän, toinen samoin. Pari lakkakerrosta 48h per kerros. Ja lopputulos oli kamala. Melkein viikko meni koko hommaan ja loppujen lopuksi jouduin kuitenkin vetämään päälle fixin että näyttäis mun silmään kivalta ja siistiltä. Siihen hommaan meni muuten 15min. Eli miksi ihmeessä mä haluaisin tehdä noin valtavan työn maalin kanssa kun homma onnistuu hetkessä fixillä? Lisäksi mun mielestäni maalattu pinta on ruma ja fixin pinta on ihanan tasainen ja sileä. Ja hei kukin tyylillään.

Pahoittelen sekamelskaa kuvissa. On niin paljon rojua ja projekteja tällä hetkellä tässä kämpässä ettei missään ole tarpeeksi tilaa ottaa kunnon kuvia.




Ennen


Jälkeen


Lopputulos on niin täydellisesti mun näköinen. Ei noi kulmat kaikki ole ihan priimaa, mutta ei häiritse kun se on muuten niin hieno. Aikaa taisi mennä muutama tunti ja ehkä pari ärräpäätäkin siinä lipsahti. Hintaa tälle uudistukselle tuli alle 20€ ja niistäkin rullista saan hienosti käytettyä vielä muihin projekteihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti